Výsledky ankety o půjčování e-knih

15.9.2023

Vážení čtenáři, během letních prázdnin jste měli možnost vyjádřit svůj názor v anketě věnované půjčování e-knih. Zajímají Vás výsledky?

38% respondentů využívá výpůjčky e-knih každý měsíc, 38% jednou za půl roku, 11% jednou za rok, ostatní vůbec nebo jen občas.

Půjčování e-knih z našeho katalogu vyhovuje 73% respondentů, 12% nevyhovuje, ostatním v zásadě vyhovuje, ale vadí jim složitost služby, malé množství novinek, malý výběr nebo omezený počet e-výpůjček pouze na jednu měsíčně.

Rozšíření počtu e-výpůjček z 1 na 3 měsíčně by uvítalo 70% respondentů, 18% by stačilo zvýšení e-výpůjček z 1 na 2 měsíčně, 3% rozšíření počtu nechce, 3% by naopak uvítala rozšíření z 1 na 4 e-výpůjčky měsíčně, ostatní nevědí.

55% respondentů je ochotno zaplatit za možnost půjčit si měsíčně více e-knih 20 Kč za e-výpůjčku, 35% naopak platbu odmítá, ostatní uvádějí jiné možnosti, např. menší částky za jednu e-výpůjčku.

Děkujeme všem, kteří se do ankety zapojili a věříme, že služba bude nastavena, samozřejmě s přihlédnutím k možnostem knihovny, k větší spokojenosti většiny uživatelů.  Změna parametrů služby e-výpůjček by měla začít platit od ledna příštího roku.

Vaše knihovna