Pobytové služby od 18. 5. 2021

17.5.2021

Od 18. 5. 2021 je možné v knihovně využívat také pobytové služby, např. čítárnu, studovnu, veřejný internet, herní prvky v oddělení pro děti, samozřejmě za určitých hygienických podmínek. Při vstupu do půjčovny je potřeba použít dezinfekci na ruce, během návštěvy knihovny je nutné mít ústa a nos po celou dobu zakrytá respirátorem a dodržovat od ostatních odstup 2 metry. Dezinfekce je čtenářům k dispozici u vstupu do budovy i u vstupu do půjčoven. Vstup do půjčoven je omezen na 10 návštěvníků v jednom okamžiku.

Knihovna je otevřena svým čtenářům v běžné provozní době, včetně sobot. Běžná provozní doba platí nejen pro obě půjčovny v hlavní budově, ale také v pobočce v Severním Městě. Pouze ve čtvrtek začínáme namísto v 8 hodin až v 9 hodin z důvodu pravidelného testování zaměstnanců.

Doporučujeme návštěvníkům knihovny, aby se snažili svůj pobyt v knihovně omezit na 15-20 minut z důvodu zamezení šíření nákazy koronavirem.

Riziko přenosu viru přes vypůjčené knihy je sice nízké, ale stále existuje, proto doporučujeme vypůjčené knihy nechat alespoň 48 hodin „odpočívat“ a teprve poté se pustit do čtení.