Bezkontaktní výdej objednaných knih

11.2.2021

Vážení čtenáři, od pondělí 15. 2. 2021 Vám nabízíme možnost objednání a bezkontaktního vyzvednutí dokumentů v hlavní budově Knihovny města Mladá Boleslav. V tomto režimu jsme schopni obsloužit pouze omezený počet čtenářů, proto o službu žádejte v nutných případech. Děkujeme za pochopení.

Pravidla pro bezkontaktní výdej objednaných knih

Službu mohou využít pouze ti čtenáři, kteří mají platnou registraci a vyřízené veškeré pohledávky (dluhy). Poplatky je možné uhradit na účet knihovny 245 27 181/0100. Pro správnou identifikaci Vaší platby uveďte, prosím, jako variabilní symbol poslední čtyřčíslí na Vašem čtenářském průkazu a do poznámky napište jméno a příjmení. Při bezkontaktním předávání knih není možné provádět jiné operace, platby tedy musí být uhrazeny předem.

Objednat je možné maximálně 10 knih. Vracet knihy je možné i nadále pouze do biblioschránky.

Bezkontaktní výdej objednaných knih bude probíhat v hlavní budově Knihovny města Mladá Boleslav ve dnech:

                                                                     Úterý     9 – 18 hodin

                                                                     Čtvrtek  9 – 18 hodin

  1. Knihy si objednejte přes Vaše osobní čtenářské konto v katalogu naší knihovny.
  2. Počkejte na potvrzovací zprávu o tom, že jsou pro Vás knihy nachystány.
  3. Dostavte se ve výše uvedených časech. Objednávku je nutné vyzvednout do 7 dnů od potvrzovací zprávy.
  4. Před vchodem do knihovny zavolejte na telefonní číslo 326 329 432 a nahlaste knihovnici své kontaktní údaje. Knihovnice načte Vaši objednávku na Vaše čtenářské konto, vytiskne seznam Vašich výpůjček a objednávku Vám přinese.
  5. Knihovnice Vám knihy a potvrzení o výpůjčkách položí na stůl v mezidveří. Otevře Vám vnější dveře a zavře vnitřní dveře.
  6. Po zavření vnitřních dveří vstupte do mezidveří s nasazenou rouškou či respirátorem, vydezinfikujte si ruce, podepište potvrzení o výpůjčkách a vyzvedněte si knihy.

Riziko přenosu viru přes vypůjčené knihy je sice nízké, ale stále existuje, proto doporučujeme vypůjčené knihy nechat alespoň 48 hodin „odpočívat“ a teprve poté se pustit do čtení. Děkujeme za dodržování opatření. Vaše knihovna.