Inspirativní snídaně v knihovně na téma: Co potřebují mladí lidé pro splnění svých snů?

4.6.2019

V úterý 4. 6. v 8:30 začala v knihovně druhá inspirativní snídaně. O co se jedná? Cílem těchto snídaní je ukazovat zajímavost lidí i světa kolem nás a propichovat bubliny, ve kterých každý z nás žije. Chceme, aby snídaně představovaly inspirativní osobnosti se silnými hodnotami i příběhem a umožnily nahlédnout do oborů, se kterými se často nesetkáme.

Brain&Breakfast jsou protiváhou zkratkovitosti zpráv, které se k nám dostávají přes sociální sítě, nebo televizi. Ukazují, že svět je ve skutečnosti mnohem barevnější, zajímavější a optimističtější, než by se mohlo zdát. Inspirují k tomu, že každý z nás může něco významného dokázat. Snídaně se konají zpravidla jednou měsíčně prostřednictvím živého streamu z Impact Hub Praha.

A o čem bylo druhé setkání? Prostřednictvím živého přenosu jsme se setkali s dvojicí úspěšných manažerů Jiřím Zrůstem a Romanem Stupkou, kteří se podělili  o příběhy, které je dovedly k nalezení vlastního smyslu života. Samotný vzdělávací systém nepřipravuje naše děti a mladé lidi obecně na to, co je v životě čeká. Aby v životě uspěli, potřebují si budovat a rozvíjet základní schopnosti a návyky, které ve školních lavicích nezískají. K tomu potřebují možnost vyzkoušet nové věci, mít možnost jít mimo komfortní zónu, zkušené mentory. Nadace vévody z Edinburghu prostřednictvím svých programů podporuje mladé lidi na celém světě v rozvoji těchto schopností.

Děkujeme, že jste přišli. Děkujeme Martinovi Řepovi za báječné koblihy a skvělé zákusky a děkujeme kavárně V břiše velryby za naprosto luxusní kávu 😀

Na co se můžeme těšit příště? Příští setkání bude s ředitelem Skautského institutu Milošem Říhou (Šípek). Skauting jako výchovné hnutí existuje více než 100 let. Má velkou tradici a zároveň je schopno se intenzivně rozvíjet, hledat nové přístupy k výchově a vzdělávání. Existuje takřka ve všech zemích světa a svými hodnotami inspiruje desítky miliónů lidí. V ČR zažívá skauting zlaté časy. Má dobrou pověst u rodičů i dětí, skautské oddíly mají na mnoha místech pořadníky pro nabírání nových členů a zaměstnavatelé hledají skautskou zkušenost v životopisech. Jak se skautské hnutí zrodilo? Jaké bitvy muselo vybojovat? Čím může inspirovat? Jak odpovídá na společenské výzvy budoucnosti?

Další setkání proběhne ve čtvrtek 20. 6. od 8:30 hodin ve společenské místnosti knihovny. Na setkání je potřeba se předem přihlásit na našem webu www.kmmb.cz.

Těšíme se na Vás  😉