Noc s Andersenem

28.3.2018

V letošním roce jsme pro noční nocování v knihovně vybrali téma Pejsek a kočička. Sešlo se 20 dětí ve věku od 6 do 11 let a knihovnice z téměř všech oddělení knihovny.

Nejdříve jsme shlédli povedené divadelní představení Pejsek a kočička Nezávislého divadla. Po krátké pauze pak děti čekala velká čtenářská hra s hledáním knížek po celé knihovně a luštěním záludných úkolů. Pejskovi a kočičce byla věnována i další část našeho večera, v krátkých rychlých úkolech děti v týmech soutěžily např. ve věšení prádla, v šití kalhot, vaření dortu nebo trénovali paměť na ztracených hračkách.

Nechybělo ani výtvarné tvoření, stoly byly plné odstřižků, látek, různých barevných papírů a klubíček. Z tohoto zmatku děti dokázaly vytvořit úžasné ruličkové postavy podle vlastní fantazie. Na závěr proběhla tradiční svíčková cesta pro odvážné a velké překvapení v závěru s pohádkou O pejskovi a kočičce: Jak slavili Vánoce. Pod vánočním stromkem za zvuku koled každý našel balíček s odměnou. Kolem půlnoci už nastal čas vybalit spacáky a karimatky a vybrat si své místečko ke spaní. Stačily dvě pohádky a letošní Noc s Andersenem byla u konce.

Děti byly letos opravdu úžasné a díky nim jsme si to všichni opravdu pořádně užili!

Reportáž z akce natočila 1.Boleslavská