Knihovna města Mladá Boleslav vyhlásila Čtenáře roku

14.3.2017

Březen je již tradičně spojován s knihami, četbou a čtenářstvím. Knihovna města Mladá Boleslav se každoročně připojuje k celostátní akci Březen – měsíc čtenářů řadou akcí pro děti i dospělé a oceňuje také své nejlepší čtenáře.

Letos vyhlásila knihovna nejlepší čtenářskou babičku. Stala se jí paní Věra Hrnčířová. Služby knihovny využívá pravidelně a velmi ráda čte historické romány. Velmi si oblíbila především romány Vlastimila Vondrušky, které mají spád a věnují se české historii, čímž jsou českým čtenářům velmi blízké. Má ráda i dobré detektivky, které aktivují logické myšlení.

Knihovnu navštěvuje paní Hrnčířová nejen sama, ale především se svými vnoučaty Klárkou a Matějem a společně vybírají knížky. V loňském roce si paní Hrnčířová vypůjčila 91 knih, Matěj 33 knih a Klárka 41 knih. Klárka chodí ještě do školky, sama si nečte, ale má velmi ráda pohádky o princeznách, které jí čte babička a maminka. Matěj chodí do 2. třídy, rád poslouchá, když mu čte babička nebo rodiče, ale už si čte také sám. Nejraději má dobrodružné příběhy. Paní Hrnčířová vede svá vnoučata k lásce ke knížkám a ke čtení. Přejeme naší Čtenářce roku, aby v knihovně vždy našla pěkné knížky, které potěší ji i její vnoučátka.